arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Ontmoet ons team

Jos van Capelleveen

Algemeen directeur

Jos is de gemotiveerde oprichter van DVB Advies en Consulting B.V. Hij is een echte teamplayer en houdt van aanpakken. Jos wordt blij van zijn werk als hij in een omgeving wordt gezet, waarbij er nieuwe uitdagingen zijn en ruimte is voor innovatieve en creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Hij draagt graag de status quo uit, waardoor ééntonige of standaardsituaties gegarandeerd worden doorbroken en stilstaande zaken in beweging kunnen worden gezet. Jos heeft zijn ervaring opgedaan in de metaal-wereld (Roba Metals). Hij handelt graag op doe-niveau. Dit betekent: geen poeha en bla bla, maar met opgestroopte mouwen en in heldere, duidelijke taal de opdrachtgevers ondersteunen bij hun opdrachten (een praktisch doener). Buiten zijn werk brengt Jos graag tijd door met zijn gezin, doet hij aan crossfit en houdt hij van lezen (en leren).

Jos-400

Freek Sollie

Consultant – Projectleider

Freek is een echte bruggenbouwer. Hij is een echte teamspeler met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en het vermogen om mensen, disciplines en organisaties op één lijn te krijgen om gestelde doelen te bereiken. Dit komt mede door dat hij breed georiënteerd is en een grote hoeveelheid ervaring die hij heeft opgedaan binnen veel verschillende marktsegmenten en verschillende bedrijven in zowel leidinggevende, als adviserende en commerciële functies.

Freek is begonnen bij het Franse Bull Computers. Hij heeft hier gedurende 20 jaar een groeipad van vele functies doorlopen: van systeemtechnicus/softwarespecialist via systeemontwerper, applicatieontwikkelaar, projectleider, afdelingsmanager en consultant naar accountmanager. Met deze schat aan ervaring is hij hierna als sales- en accountmanager bij het ERP-bedrijf SSA Global Technologies gaan werken. Vervolgens werkte hij een aantal jaren als salesmanager bij BWise, een bedrijf dat software voor Proces-, Governance-, Risk- en Compliance-management maakt. Daarna maakte Freek de switch van meer commercie-gerichte functies naar meer mensgerichte rollen. Hij kwam als senior consultant terecht bij Jansen MC, een kleine club Interim/project managers en consultants. Daar nam Freek verschillende (grote) projecten als projectmanager op zich bij een van de grote energieleveranciers. Toen Jansen MC werd opgeheven door haar eigenaar, heeft Freek met een paar collega’s de business overgenomen en onder de naam LSI voortgezet. De nadruk kwam daar te liggen op de veranderprocessen die het gevolg zijn van b.v. de implementatie van ERP-systemen, maar Freek deed ook projecten van geheel andere oriëntatie, zoals de infrastructuur bij de bouw van een Elektriciteitscentrale en de implementatie van verschillende systemen bij de bouw van een containerterminal. Freek werkte voornamelijk als programma- en projectmanager, waarbij de meeste van zijn projecten een Informatie- en/of ICT component hadden. Daarnaast acteerde hij op bescheiden schaal als organisatiebegeleider, managementconsultant en coach. Door verschillen van inzicht over de te volgen koers hebben de partner van LSI uiteindelijk hun eigen weg gekozen en Freek heeft zich bij DVB Advies en Consulting aangesloten, omdat hij de potentie van dat bedrijf inziet en het wil helpen groeien tot een succesvol bedrijf. Hij onderscheidt zich van zijn collega’s als generalist. Dat wil zeggen dat hij in heel veel markten ervaring heeft en dit wil inzetten om DVB te ondersteunen in de groei.

Freek wordt echt blij van zijn werk als hij mensen kan motiveren in een veranderende omgeving en kan helpen om productief en happy te zijn. Hij houdt mensen graag een spiegel voor en wil ze zelf laten nadenken. Door zijn commerciële verleden en zijn ervaring met allerlei (soorten) organisaties is Freek in staat te functioneren als (bege)leider en intermediair voor mensen uit verschillende disciplines en bedrijven, waarbij hij de “taal” van die verschillende partijen in een project spreekt en verstaat. Buiten zijn werk gaat Freek graag op vakantie naar Frankrijk, verdiept hij zich in de cultuur en geschiedenis van de plaatsen die hij bezoekt en de mensen die hij ontmoet, werkte hij als vrijwilliger aan boord van “De Stedemaeght” om die in de vaart te houden en past hij op de kleinkinderen.

Freek-400

Guy Janssens

Consultant – Projectleider

Guy is creatief, een doorzetter, nauwgezet en een echte teamplayer. Guy heeft op veel verschillende gebieden werkervaring. Na zijn opleiding tot Bedrijfskundig ir. aan de Technische Universiteit Eindhoven, is hij begonnen bij DSM als informatieadviseur waar hij is doorgegroeid tot projectleider. Hierna heeft hij een andere richting aan zijn leven gegeven en heeft hij de opleiding tot fysiotherapie afgerond. Hij heeft daarna een aantal jaren gewerkt als fysiotherapeut. Hij haalde zeker voldoening uit dit werk, maar koos er toch voor om gedeeltelijk terug te gaan naar het bedrijfsleven. Zodoende ging hij naast de fysiotherapie ook aan de slag bij Licom (een grote WSW organisatie) als informatieadviseur. Sinds 2001 is Guy verbonden aan de Open Universiteit als docent, projectleider en onderzoeker. Uiteindelijk heeft hij toch de fysiotherapie laten vallen, omdat dit te moeilijk te combineren was met zijn docentschap aan de OU. Als universitair docent is hij gespecialiseerd in de implementatie van ERP systemen (theoretisch en praktisch) en projectmanagement. Hij is gepromoveerd op het gebied van de complexiteit van ERP implementaties. Guy heeft zich o.a. bij het team van DVB consulting aangesloten vanwege de diversiteit van opdrachten waar hij zijn creativiteit goed in kwijt kan. Je zou hem wel kunnen omschrijven als de wetenschappelijke creatieveling van het team. Hij haalt veel voldoening uit zijn werk als hij mensen kan aanzetten tot nieuwe creatieve inzichten. Zo geeft hij workshops in Visual Facilitation, waarbij men communicatie (bijvoorbeeld presentaties) probeert te verbeteren door middel van visualisatie.

Naast de verscheidenheid aan opdrachten kan hij veel waardering opbrengen voor het feit dat men bij DVB consulting opdrachten niet alleen op een zakelijke manier oppakt, maar ook naar de menselijke kant en de individuen binnen een bedrijf kijkt. Guy kan goed ingezet worden bij complexe opdrachten, waarbij rekening gehouden moet worden met veel invalshoeken. Doordat hij gewend is om op verschillende abstractieniveaus te denken en te communiceren, kan hij snel tot de essentie van problemen komen en deze methodisch samen met een klant oplossen. Uiteraard is hij vanuit zijn docentschap aan de Open Universiteit en zijn bedrevenheid in het visueel communiceren goed in staat om belangrijke informatie helder aan individuen en groepen over te brengen. Daarnaast spreekt hij de taal van verschillende gebieden: het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, het onderwijs en de wetenschap. Hij kan meedenken met strategievorming, maar ook praktisch zorgen dat kennis in een bedrijf effectief aan groepen van mensen wordt overgebracht. Buiten zijn werk houdt Guy ervan om te sporten, te dansen en te schilderen (zowel op de computer als op doek).

Guy-400

Henk Meerlo

Change Consultant – Projectleider

Henk is een echt mensen-mens. Hij is open-minded en laat ruimte voor andere meningen. Betrouwbaarheid staat bij Henk hoog in de vaandel. Hij vindt het heel belangrijk om eerst een relatie met iemand op te bouwen, alvorens een prestatie neer te zetten. Hij houdt van diepgaande veranderingen, veranderingen waarbij hij heel dicht bij de mensen komt. Hij wil er graag achter komen wat mensen inspireert, hun kwaliteiten zijn en wat hen motiveert. Door dichtbij de mensen te komen en diepliggende problemen op te lossen, weet Henk ingrijpende veranderingen binnen organisaties in goede banen te leiden. Henk heeft al 17 jaar ervaring in adviesopdrachten. Hij heeft diverse implementaties van verschillende ERP-systemen geleid, zowel als ERP consultant, als intern projectleider. Hij heeft een opleiding gedaan tot werktuigbouwkundige aan de hogere technische school in Dordrecht. Hierna is Henk begonnen bij RDM technologies, waar hij 12 jaar verschillende functies heeft bekleed. Bij RDM was hij voornamelijk verantwoordelijk voor het systeem- en detailontwerp van de voortstuwing voor onderzeeboten. Vervolgens is Henk aan de slag gegaan als Hoofd Engineering en Hoofd logistiek bij Van Riet Interne Transportsystemen. Naast deze functies besloot Henk dat hij zich verder wilde ontwikkelen en heeft hij een aantal cursussen gevolgd op het gebied van consultancy, sales, bedrijfseconomie, inzicht en invloed, ontwerp, logistiek en technisch management van productwijzigingen. Met deze nieuwe kennis en opgebouwde ervaring is hij aan de slag gegaan als senior product consultant voor veranderen in scheepsbouw, machinebouw en ICT-bedrijf. Hierna besloot Henk met een aantal goede relaties om LSI op te richten. Bij LSI bekleedde hij o.a. de functies senior consultant, scrummaster, veranderkundige, projectleider en programma manager. Bij DVB-consulting kan men Henk ook voor de laatstgenoemde functies inzetten. Henk heeft zich aangesloten bij DVB-consulting, omdat hij denkt binnen DVB met zijn schat aan ervaring in de metaalwereld zijn steentje bij te kunnen dragen aan de groei en ontwikkeling van klanten. Hij ziet DVB als een partij die waarde toevoegt aan bedrijven in de metaal wereld en daar wil hij graag deel van uitmaken. Hij onderscheidt zich van zijn collega’s bij DVB in het creëren van betrokkenheid. Hij is een doorzetter en zorgt dat mensen aanhaken en vast blijven houden. Daarom vindt Henk het zo belangrijk om goede relaties met de mensen om hem heen op te bouwen. Zijn favoriete quote komt van Steven Covey: “Eerst leren begrijpen en dan begrepen worden”. Hij vindt het belangrijk dat mensen hun eigen zienswijze kunnen uitleggen, alvorens hij zijn eigen mening over het onderwerp geeft. Henk wordt echt blij van zijn werk als de samenwerking in een project soepel verloopt en wordt gewaardeerd, als mensen samen iets moois neerzetten. Zijn vrije tijd spendeert Henk aan wielrennen, fietsen, wandelen en lezen. Tevens runt zijn vrouw een kledingbank voor mensen die het niet zo breed hebben. Hij is hierbij verantwoordelijke voor de sponsoring, financiën en contacten met gemeentelijke overheden.

Henk-400

Marco Steenwinkel

Financieel adviseur

Marco is een geduldige teamplayer die wel in is voor een geintje. Hij heeft veel ervaring op financieel en economisch gebied. Hij is begonnen als hoofdassistent bij Delloite waar hij acht jaar ervaring heeft opgedaan. Vervolgens is hij bij CMG als Customer Accountsupervisor aan de slag gegaan. Na twee jaar heeft Marco een eigen accountancybureau opgericht, genaamd MPSAccountancy. Hier heeft hij veel ervaring opgedaan in het ondernemerschap en de groei van een bedrijf. Hierna is Marco les gaan geven op de Haagse Hogeschool Accounting & Financial Management. Hij gaf hier les in: bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, financiering, cost accounting, treasury management, externe verslaggeving en belastingrecht. Hij heeft met veel plezier tien jaar lesgegeven op de hogeschool, waarna hij besloot dat het weer tijd was voor een nieuwe uitdaging. Hij richtte het bedrijf Pharosfin op dat zich bezighoudt met de vele financiële facetten van een organisatie, uiteenlopend van de complete inrichting en implementatie van de administratieve organisatie, via bedrijfseconomische onderzoeken naar verwerking van de financiële administratie en salarisadministratie. Tevens schreef hij tijdens deze periode het goed gerecenseerde boek “Boekhouden voor Dummies”. Bij DVB Consulting onderscheidt Marco zich van zijn collega’s door zijn brede financiële achtergrond. Hij kan dan ook specifiek op dit gebied worden ingezet, bijvoorbeeld als financieel interimmanager. Marco wordt echt blij van zijn werk als het team, waar hij mee werkt, vlot en geolied loopt, waardoor ze zo snel mogelijk opdrachten succesvol kunnen afronden. Zijn vrije tijd besteed Marco aan koken, lezen, langeafstandswandelingen en golven.

Marco-400

Wilt u meer weten?

Wilt meer weten over wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

COntact