arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Presentatie: Omgaan met complexiteit in grote projecten (“Taking the red pill”)

GEPLAATST 23 AUGUSTUS 2016 JOS

Het implementeren van een ERP systeem is in de meeste gevallen voor organisaties een dure, riskante en moeilijke onderneming. In het algemeen wordt dit aangepakt als een groot project, maar blijkt in vrijwel alle gevallen niet volgens planning te verlopen en vaak is men als organisatie niet tevreden met het eindresultaat. Men ziet het implementeren van ERP systemen als complexe projecten. Hoewel ERP systemen en de implementatie ervan al een 20tal jaren bestaat, is er blijkbaar nog steeds geen methode ontwikkelt waarmee het beheersen van de complexiteit op een goede wijze ondersteund kan worden. Organisaties verwachten eigenlijk dat dit net als bij software ontwikkeling mogelijk zou moeten zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat het traject van het implementeren van een ERP systeem veel meer gezien moet worden als een organisatieveranderingstraject dan als een software implementatietraject.

In zijn promotieonderzoek heeft Guy Janssens daarom met deze change management visie en ook vanuit het wetenschappelijk begrip complexiteit gekeken naar ERP implementatie projecten. Uitgaande van wat complexiteit eigenlijk is, komt hij tot een aantal vernieuwende inzichten over de aard van een ERP implementatie project en de beheersbaarheid ervan.

In deze presentatie en bijbehorende discussie laat Guy op een creatieve en visuele wijze zien wat complexiteit is, hoe dit gerelateerd kan worden aan ERP implementatie projecten en wat dit zou kunnen betekenen voor het managen van deze projecten. De inzichten gelden niet alleen voor ERP implementatie projecten maar zijn van toepassing op elk complex project dat veranderingen in een organisatie veroorzaakt of wil bewerkstelligen.

Het bijwonen van deze presentatie zal uw visie op het managen van complexe projecten veranderen!

Bron: Presentaties – DVB Consulting